Utvikleren bak Byhagen

En nordnorsk byutvikler

«Nordic startet på samme måte som de aller fleste andre suksesshistorier, med arbeidsomme mennesker fulle av pågangsmot og gode idéer.» Økonomi-direktør i Nordic Gruppen Alf Hansen er travel, blid og helt åpenbart en lokal størrelse, selv et under middels begavet lingvistisk talent kan plassere dialekten hans til Troms.

Dette er et prosjekt vi ikke går i gang med uten en viss ærefrykt, både størrelsen og synligheten i bybildet vil bety et markant løft for byen.

Alf HansenØkonomi-direktør i Nordic Gruppen

«I 1957 kom det unge ekteparet Erling og Solveig Utvåg fra Tromsø til Harstad for å overta en restaurant som hadde gått konkurs. De fikk til det den forrige eieren ikke maktet, gjennom hardt arbeid, evne til å spare og teft for investeringer vokste bedriften gjennom hele 60 – og 70 tallet. Nordic gikk fra å være én liten restaurant til å bli en rekke hoteller og restauranter spredt over hele landsdelen. Underveis kom også dagens administrerende direktør Sverre Utvåg til verden, han fikk bokstavelig talt familiebedriften inn med morsmelken. Nordic var som alle andre gründerbedrifter, alle bidro med sitt.

Alf tar en lang pause, det er som om historien er i ferd med å få et nytt kapittel.

«Men skjebnens lunefullhet tar ikke hensyn til hva vi klarer å utrette, og i 1986 døde Erling Utvåg brått. Sverre tok over jobben som administrerende direktør, bare 26 år gammel. Skoene til faren var vanskelig å fylle, men Sverre klarte det med glans. Under hans ledelse har Nordic opplevd stor vekst, vi omfatter flere virksomhetsområder og har bikket over 200 ansatte. Vi er likevel tuftet på akkurat de samme verdiene som Erling og Solveig hadde med seg da de kom til byen, vi skal være nøkterne og alltid oppføre oss ordentlig i alt vi foretar oss. Vi er spredt rundt i hele landsdelen, og er veldig opptatt av å skape vekst og entusiasme i mindre lokalsamfunn. Å operere på mindre steder gjør grunnverdiene våre enda viktigere å følge.»

Og med dette glir samtalen over til Byhagen på Larsneset. Et prosjekt som på ingen måte er en operasjon på et lite sted, her handler det om å endre ansiktet til en stor norsk by. Alf har jobbet med prosjektet i årevis og har tankene klare.

«Prosjektet på Larsneset startet i 2010, da Harstad Havn inviterte oss til å foreta en utvidelse av et kjøpesenter vi allerede eier på nabotomten. Med årene har prosjektet blitt langt større, og til tider har prosessen naturlig nok bydd på ulike utfordringer. Takket være en god ledelse i Harstad havn har vi klart å skape bærekraftige løsninger for alle parter. Dette er et prosjekt vi ikke går i gang med uten en viss ærefrykt, både størrelsen og synligheten i bybildet vil bety et markant løft for byen. Rent investeringsmessig er dette antageligvis det største prosjektet for Harstad i løpet av de siste årene, og vil gi store ringvirkninger både lokalt og landsdelen ellers.»

«Og det er derfor det er gull verdt å ha Bonord med på laget,» avslutter Alf. «Vi prøver alltid å finne gode samarbeidspartnere som er bedre enn oss og deler våre grunnverdier, og Bonord har lang historie for helstøpte, bra, rettferdige og smarte boligløsninger. De som kjøper leilighet i Byhagen skal ha et flott service- og handelstilbud i umiddelbar nærhet, og spennende urbane møtepunkt i handelsdelen boligene er bygget på. For at de som kjøper leilighet skal slippe å investere i større bolig enn det de trenger i det daglige har vi inngått en avtale med hotellet tvers over gata, F2 by Nordic Hotels. Beboerne i Byhagen får snille priser når de får besøk og trenger et ekstra soverom. Det blir som et gjesterom, bare ikke under samme tak.

Byhagen skal bli et prosjekt alle kan være stolte av, både vi som utvikler det og menneskene som flytter inn. Ved å realisere dette prosjektet håper vi å gjøre Harstad sentrum levende, både for de som bor der og for de som kommer på besøk fra områdene rundt.»

Har du spørsmål eller ønsker du å bli kontaktet av megler?

Meld din interesse her

  Se personvernpolicy

  Kontakt megler

  Bjørn Mathisen
  Eiendomsmegler / salgsansvarlig
  bm@garanti.no
  902 05 553

  Njål Soltun
  Prosjektmegler / Eiendomsmegler
  ns@garanti.no
  928 06 434