Strålende fornøyd med livet i sin nye leilighet i Byhagen

Alle foto: Roar Edvardsen

Tor og kona Suzann hadde lyst på et enklere liv med mer tid til å reise. Da solgte de eneboligen og flyttet inn i Byhagen på Larsneset midt i Harstad sentrum.

Ekteparet flyttet inn i ei leilighet på Byhagen i oktober 2023. De er begeistret for både plasseringen og planløsningen i sin nye leilighet.

– Vi valgte havsiden, og vi elsker å se ut på varierende maritime motiv. Det føles som et nytt maleri hver dag, sier Tor Pedersen.

Leiligheten, som er på rundt 80 kvadratmeter, passer perfekt for Tor og kona hans.

– Den er midt i blinken for oss. Vi har alt vi trenger, og det er utrolig luftig og flott. Det er lett å forstå hvorfor Byhagen på Larsneset er blitt en favoritt hos mange. Med en plassering midt i Harstad sentrum, samtidig som du er nært naturen, får du den optimale beliggenheten for de som ønsker det beste av begge verdener.

Enkelt og komfortabelt

En av de største fordelene med å bo i Byhagen er hvor lettvint og komfortabelt det er.

– Ingen maling, ingen gressklipping, ingen snømåking og ingen oppussing. Vi kan bare dra når vi vil uten å bekymre oss for noe, påpeker Tor og forteller at de ønsker å bruke mer tid på reise og nyte livet, uten å måtte tenke på vedlikehold av et stort hus. – Vi flyttet fra en stor enebolig på Seljestad. Etter at ungene var flyttet ut, oppdaget vi at vi ikke trengte så stort hus.

Vi stortrives her i leiligheten, og det er både problemfritt og bekymringsfritt. Vi hadde mange rom som vi ikke brukte, og nå har vi akkurat det vi har behov for, sier 58-åringen.

God kvalitet

Leiligheten ble kjøpt i 2022 og så flyttet de inn i 2023.

– Det var veldig fint å komme tidlig inn i byggeprosessen, for da kunne vi ta del i planleggingen og vi fikk det akkurat slik vi ønsket. Vi har blant annet oppgradert kjøkkenet, forteller Tor. Leiligheten holder høy standard, er godt isolert og har en meget bra planløsning.

– Vi merker det blant annet på at det er helt støyfritt. Vi merker ikke at vi bor midt i Harstad sentrum eller hører noe fra naboene, sier Tor.

Tvert imot – han liker å bo sentralt og nyte godt av det.

– Vi liker godt å bo sentralt, og det er herlig å kunne gå hjem etter sosiale lag på byen.

– Vi liker godt å bo sentralt, og her er det herlig å kunne gå hjem etter sosiale lag på byen.

Sosialt samhold og godt nabolag

Tor framhever også det er enkelt å få kontakt med naboene.

– Vi har fantastiske naboer, og  man kommer fort i kontakt med naboer, både gjennom tilfeldige møter i fellesarealet eller i området rundt. Vi opplever at det er et godt fellesskap å være i, sier han.

For dem med grønne fingre kan de boltre seg på den 4000 kvadratmeter store Byhagen.

– Her kan man spille boccia, dyrke grønnsaker eller bare rett og slett være sosial og nyte den store hagen, legger Tor til.

Nytt byggetrinn klar for salg

Utbyggingen av Byhagen på Larsneset fortsetter, og nå starter salget av byggetrinn 3. Her kommer det to-, tre- og fireroms leiligheter fra cirka 46 til 120 kvadratmeter. – Dette er leiligheter som passer til alle faser i livet, enten du er single, nyetablert, har familie eller et voksent par, sier eiendomsmegler Njål Soltun i Garanti Eiendomsmegling.

Hver onsdag mellom klokka 12-14 kan man komme for å se på leiligheter og det flotte uteområdet. – I hagen er det sol fra tidlig formiddag og helt til den går ned bak Grytøyfjellene. Gartnerne har gjort sin jobb, og nå er det grønt og fint der, forteller Soltun. Han trekker også fram den enkle adkomsten til kjøpesenteret i etasjene under. – Du tar heisen ned til kjøpesenteret og da har du 100 meter til dagligvarebutikk. 10 meter lenger bort stopper flybussen til Evenes, og kaia med hurtigrute og hurtigbåt er ikke langt unna.

Ny hverdag

For Tor og kona har flyttingen til Larsneset gitt dem en helt ny hverdag.

– Vi kom til den erkjennelsen at vi hadde lyst å reise og gjøre andre ting enn å holde på med vedlikehold. Vi har ikke angret et sekund etter at vi tok avgjørelsen om å flytte i leilighet, sier Tor.

Han er glad for at de tok beslutningen mens helsa fortsatt er god og i relativt ung alder.

– Vi har vært strålende fornøyde fra dag én, og det har vært helt rått å flytte inn i en splitter ny leilighet!

Har du spørsmål eller ønsker du å bli kontaktet av megler?

Meld din interesse her

  Se personvernpolicy

  Kontakt megler

  Bjørn Mathisen
  Eiendomsmegler / salgsansvarlig
  bm@garanti.no
  902 05 553

  Njål Soltun
  Prosjektmegler / Eiendomsmegler
  ns@garanti.no
  928 06 434